Σε καραντίνα η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου

Σύμφωνα με όσα ανέλυσαν στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι το απόγευμα της Τετάρτης 4/11 . Όχι μόνο υπάρχουν πάνω από 2.640 κρούσματα αλλά επίσης υπάρχουν 179 διασωληνωμένοι και δεκάδες άτομα στις ΜΕΘ χωρίς αναπνευστήρα.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν οι λοιμωξιολόγοι

H υγεία των ανθρώπων που τίθεται σε κίνδυνο από την ανεξέλεγκτη πανδημία του κοροναϊού ή μια πρόσκαιρη ζημιά στην οικονομία με το όποιο πολιτικό κόστος μπορεί να υπάρχει; Ηταν και παραμένει το δίλημμα της κυβέρνησης για τις δραματικές αποφάσεις που φαίνεται να πήρε περί καθολικού lockdown.

Η χώρα μπαίνει σε καραντίνα, «σφραγίζεται» από τον κοροναϊό σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά και να μην κινδυνεύσουν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

«Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουμε Ιταλία με τους χιλιάδες νεκρούς και την αναγκαστική… επιλογή των ανθρώπων που θα πέθαιναν εκτός ΜΕΘ». Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και γι’ αυτό οδηγήθηκε στην δύσκολη απόφαση.

Μια απόφαση που θα ανακοινώσει σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός, και συγκεκριμένα στις 12, μαζί με τον επικεφαλής των επιστημόνων, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με όσα ανέλυσαν στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι το απόγευμα της Τετάρτης 4/11 . Όχι μόνο υπάρχουν πάνω από 2.640 κρούσματα αλλά επίσης υπάρχουν 179 διασωληνωμένοι και δεκάδες άτομα στις ΜΕΘ χωρίς αναπνευστήρα.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει και σε λίγες ημέρες, χωρίς τη λήψη έκτακτων μέτρων, και των τελευταίων στη φαρέτρα της κυβέρνησης, θα κατέρρεε σύντομα το ΕΣΥ.

Ετσι, ελήφθη η δραματική απόφαση και λίγη ώρα αργότερα ήρθε η ανακοίνωση για το νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι παραξένεψε η σπουδή του υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια να ανακοινώσει γενικό lockdown σε όλη τη χώρα. Προτού μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το lockdown θα έχει διάρκεια ενός μήνα ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η διάρκεια θα είναι μικρότερη, από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Η χώρα επιστρέφει στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στις μετακινήσεις με SMS ενώ θα… κλείσουν όλα, και το λιανεμπόριο, πιθανότατα και τα γυμνάσια και λύκεια που θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Μόνο νηπιαγωγεία και δημοτικά θα παραμείνουν ανοικτά ώστε να μη δοθούν και οι ειδικές άδειες που είχαν δοθεί την άνοιξη.

Πρόκειται για μία απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κομμάτων αντιπολίτευσης. Τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέτυχε με την πολιτική που ακολούθησε στο να θωρακίσει έγκαιρα το σύστημα Υγείας και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

https://www.megatv.com/embed/?p=2020156724

Τι θα μείνει ανοικτό

Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ανοικτά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα τροφίμων, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται αφού στέλνουν στο 13033 ένα SMS με το λόγο που πρέπει να πάνε κάπου.

Από τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα θα απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία και μόνο με χαρτί του εργοδότη θα παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

To έντυπο μετακίνησης

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και ημέρες θα γίνεται με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Για τα μηνύματα θα υπάρχουν οι γνωστές έξι επιλογές :

  • Επιλογή 1: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας).
  • Επιλογή 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
  • Επιλογή 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού. Μετάβαση στην τράπεζα, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Επιλογή 4: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε αυτήν την επιλογή θα προστεθεί και η μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα.
  • Επιλογή 5: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.
  • Επιλογή 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

blob:https://www.megatv.com/8b9d2196-cca4-402d-a46a-edf094f85d98

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση για να επιβληθεί στη χώρα lockdown, έγινε για να ανακοπεί η επιθετική εξάπλωση του ιού κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και για να σταματήσει η ροή ασθενών στις ΜΕΘ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το σύστημα Υγείας σε κατάρρευση.

Κικίλιας: Ενας μήνας το lockdown

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων και αύριο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως πρόσθεσε, το lockdown θα διαρκέσει ένα μήνα. Σημείωσε δε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα. Ενώ αντιθέτως να μείνουν ανοικτά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Ακόμη πάντως δεν είναι σαφές τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός για τα γυμνάσια, αν δηλαδή θα μείνουν ανοιχτά όπως ακριβώς ισχύει τώρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες που βρίσκονται ήδη σε lockdown.

Κεραμέως: Πρόθεσή μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά

«Η πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, ακούγοντας συστηματικά τις οδηγίες των ειδικών». Είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας χθες στο MEGA.

Το κλείσιμο των σχολείων στις γκρι περιοχές. Όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ήταν ένα προληπτικό μέτρο που πρότεινε η επιτροπή, καθώς «διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία των πληθυσμιακών ομάδων, τόσο περισσότερο αυτές συμμετέχουν στην πανδημία».

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων.

blob:https://www.megatv.com/b57ca922-88af-4975-b9cd-8baa3a8d3452

Πηγή in.gr.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο Νikellas.gr

Efthymios "CaliBer" Pandraklakis

Συντάκτης στο Τμήμα Συντακτικής Ομάδας του nikellas.gr - Καλησπέρα κόσμε του Nikellas.gr , Ονομάζομαι Πανδρακλάκης Ευθύμιος αλλά μπορεί πολλοί να με ξέρετε και ως CaliBer. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Gaming περίπου το 2011 όπου ανακάλυψα το Counter-Strike 1.6 από τότε η επαφή με το Gaming μεγάλωνε όλο και περισσότερο. Το 2014 αποφάσισα να ενταχθώ σε μια κοινότητα Counter-Strike 1.6 και λίγους μήνες αργότερα ένιωσα για πρώτη φορά το πως να είσαι υπεύθυνος σε μια τόσο μεγάλη κοινότητα, αργότερα το 2015 αποφάσισα να παρατήσω το CS1.6 και να ασχοληθώ με το CSGO οπότε εντάχθηκα στο Community του CSONGO.gr. Έπειτα από το CSONGO.gr αποφάσισα να ενταχθώ στην κοινότητα του Rushgaming.gr όπου έπειτα από συνεργασία με τον πρώην Owner της κοινότητας αποφάσισα να ασχοληθώ με την αρθογραφία. Κλείνοντας μετά από τον Rushgaming κατάφερα να ενταχθώ περίπου στα τέλη του 2018 στην ομάδα του Gamesenpai.gr και από τότε μέχρι και πριν 1 μήνα πριν έρθω στο Nikellas.gr ήμουν στο κομμάτι του Gaming. Τέλος από τις αρχές του 2020 μέχρι και τώρα ασχολούμαι και με το Streaming και ανήκω στην γνωστή ομάδα της IntrepidFoxGaming.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *