Φιλάρετος: ”Όποια Εκκλησία θέλει να παραμείνει Ορθόδοξη να μην αναγνωρίσει τον Τόμο”

Το Γραφείο ειδήσεων της Romfea.gr αναφέρει για την έκκληση που έκανε ο Επίτιμος Πατριάρχης Κιέβου κ. Φιλάρετος προς όλους Χριστιανούς της Ουκρανίας να σταθούν σταθερά στα θεμέλια της Ορθοδοξίας. Επίσης αναφέρθηκε στον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας λέγοντας ότι αναγνωρίζοντάς τον σημαίνει ότι αποδέχεσαι την εμφάνιση ενός είδους Παπισμού στην Ορθοδοξία.

Ακολουθεί η δήλωση του Επίτιμου “Πατριάρχη” Φιλαρέτου

Προσεχώς έχουμε δύο χρόνια που ιδρύθηκε η λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, στην οποία ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως παραχώρησε τον Τόμο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καμία αναγνώριση από άλλες Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, εκτός από εκείνες που την αναγνώρισαν τους πρώτους μήνες: το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ρωτούν γιατί οι περισσότερες Τοπικές Εκκλησίες δεν έχουν αναγνωρίσει και δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ως Αυτοκέφαλη.

Το να αναγνωρίσεις αυτόν τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας σημαίνει να αποδεχτείς το περιεχόμενο του εγγράφου, το οποίο δεν περιέχει πλέον το πρωτείο τιμής του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στην Ορθοδοξία, αλλά το πρωτείο εξουσίας.

Αναγνωρίζοντας τον Τόμο της 6ης Ιανουαρίου 2019, σημαίνει αποδοχή της εμφάνισης ενός είδους Παπισμού στην Ορθοδοξία.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτός ο Τόμος παραβιάζει την καθαρότητα της Ορθοδοξίας, οποιαδήποτε Ορθόδοξη Εκκλησία, θέλει να παραμείνει Ορθόδοξη, δεν πρέπει να αναγνωρίσει αυτόν τον Τόμο.

Καλώ όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο να σταθούν σταθερά στα θεμέλια της ιερής Ορθοδοξίας και να μην παρεκκλίνουν από αυτήν.

Φιλάρετος
Πατριάρχης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας


H Πηγή του άρθρου: Romfea.gr

Nikiforos "Nikellas"

Nikiforos "Nikellas" [email protected] Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης στο nikellas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *