Το στούντιο Fall Guys διαρρέει κατά λάθος τον πηγαίο κώδικα στο Steam

Θα έπρεπε να δώσoυν περισσότερη προσοχή σε αυτό το όνομα φακέλου.

Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση για την εταιρεία Fall Guys studio Mediatonic, η οποία προφανώς – κατά κάποιο τρόπο – κατάφερε να διαρρεύσει τον πηγαίο κώδικα του παιχνιδιού σε μια τυχαία ενημέρωση Steam.

Το συγκεκριμένο leak διαγράφηκε πολύ γρήγορα, φυσικά, αλλά όχι προτού να παρατηρηθεί αυτή η μεγάλη διαρροή από τον δημιουργό του SteamDB, Pavel Djundik.

Το tweet του Pavel Djundik

Το όνομα του καταλόγου μέσω του οποίου όλα ρέουν στον ψηφιακό αιθέρα – “BackUpThisFolder_ButDontShipItWithYourGame” – κάνει το όλο πράγμα να φαίνεται ακόμη πιο αστείο από την οπτική γωνία ενός Developer, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργείται αυτόματα από την Unity για να περιέχει δεδομένα που απαιτούνται για τον εντοπισμό σφαλμάτων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDB και C ++ κώδικα που δημιουργήθηκε από σενάρια. Σε περίπτωση που το όνομα του φακέλου δεν είναι αρκετά σαφές, τα έγγραφα της Unity προειδοποιούν επίσης τους προγραμματιστές ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας αυτού του φακέλου για κάθε έκδοση που αποστέλλουν, αλλά να μην την αναδιανέμουν.”

Από την πλευρά την MEdiatonic

Το περιστατικό σχεδόν σίγουρα δεν θεωρείται αστείο από τη Mediatonic. Το Fall Guys, όπως και τα περισσότερα παιχνίδια multiplayer, έχει γεμίσει με cheaters και η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα καθιστά πολύ πιο εύκολο για τους κατασκευαστές cheat να αναπτύξουν νέες τακτικές και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταστρέψουν τη διασκέδαση όλων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει πρόβλημα – η Mediatonic μετακινήθηκε γρήγορα για να σταματήσει το leak – αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι ο κώδικας δεν κατέληξε στα χέρια κάποιου πριν αφαιρεθεί και αυτό το υλικό έχει έναν τρόπο να περάσει γρήγορα.

Από το Nikellas.gr : Θεωρούμε πως σίγουρα για ένα παιχνίδι που είχε κάνει πάταγο μέσα στο 2020 πως ένα τέτοιο leak από την εταιρεία δημιουργίας σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο. Το μόνο που μετράει τώρα είναι αν η εταιρεία πρόλαβε να σώσει το παιχνίδι η μήπως ήταν πολύ αργά;

Μείνετε συντονισμένοι στο Nikellas.gr για να μάθετε περισσότερα για την συγκεκριμένη είδηση αλλά και για την καθημερινή ενημέρωση σας.

Πηγή PCGamer.com