Ανακοίνωση έκανε ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ – Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού


Ανακοίνωση έκανε ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ – Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού στο επίσημο Facebook Profile τους

H Ανακοίνωση ειναι η έξεις

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε ότι έπειτα από κάλεσμα τις Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο ΟΦΚΑΘ έχει ξεκινήσει για την σεισμόπληκτη περιοχή της Λάρισας.!!Κλιμάκιο πιστοποιημένων εθελοντών απο τα κεντρικά και τις βάσεις ετοιμότητας,Λάρισας, Σάρτης,Κασσάνδρας, Φθιώτιδας και Αττικής θα βοηθήσουν τις κρατικές αρχές σε στήσιμο καταυλισμού, υγειονομική κάλυψη,και ψυχολογική υποστήριξη κατοικων.!!Έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο “Εγκέλαδος” για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Aμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών.

Λίγα Λόγια για τον ΟΦΚΑΘ

Ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα με έτος ίδρυσης το 2007. Από το Μάιο του 2008 είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αρ. μητρώου 55/2008.

Διαθέτει τρία (3) ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα με υλικά υποστήριξης για δασοπυρόσβεση, ορεινή έρευνα – διάσωση, φυσικές καταστροφές, η οποία υποστηρίζεται από ένα drone (τετρακόπτερο) και από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Επίσης δύο (2) διασωστικά σκάφη εξοπλισμένα με sonar, βυθόμετρο και radar, μια (1) υποβρύχια κάμερα έως 50m βάθος για έρευνα-διάσωση σε θάλασσα, ποτάμι και λίμνη.

Διαθέτουμε εθελοντές δασοπυροσβέστες πιστοποιημένους από την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Τμήμα Α’ βοηθειών με έμπειρους πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες που υποστηρίζουν τις αποστολές μας.

Έχει στην κατοχή της ιδιόκτητη ραδιοσυχνότητα για καλύτερη επικοινωνία των διασωστών της σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η έδρα της Ομάδας είναι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχοντας αναπτύξει ένα ικανό δίκτυο με 15 Βάσεις ετοιμότητας, σε Κιλκίς, Χαλκιδική (3), Φθιώτιδα, Αττική, Ύδρα, Δράμα, Έβρο, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Σπάρτη, Κρήτη (Ηράκλειο), Nαύπλιο καλύπτοντας πανελλαδικά και προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες μας στους τομείς πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης, έρευνας – διάσωσης (ορεινής και θαλάσσιας) φυσικών καταστροφών και A’ βοηθειών.